SOCJAL
Do góry


Funkcja usuwania wysłanych wiadomości na Messengerze

Oczywiście jedynie w pewnym oknie czasowym.

Możliwość usuwania wysłanych wiadomości zanim przeczyta je odbiorca to jedna z najbardziej oczekiwanych aktualizacji na Facebooku. Messenger nareszcie został uzupełniony o tę już od dawna zapowiadaną funkcję.

Usuwanie wiadomości działa zarówno w rozmowach z jedną osobą, jak i w czatach grupowych. Po wysłaniu komunikatu użytkownik ma 10 minut na zrezygnowanie z niego. Aby całkowicie usunąć wiadomość wystarczy wybrać opcję „usuń dla wszystkich”, która znajduje się zaraz obok dobrze znanej „usuń dla siebie”. Po wybraniu tej pierwszej wszystkie kopie komunikatu zostaną wycofane, ale nie aż tak dokładnie, jak moglibyśmy sobie tego życzyć – w aplikacji wyświetli się informacja o usuniętej wiadomości. Funkcja jest już dostępna dla użytkowników iOS i Androida.

Facebook Messenger przez długi czas nie udostępniał użytkownikom możliwości usuwania wiadomości – była ona ograniczona jedynie dla pracowników Facebooka. Gdy na jaw wyszło, że taka opcja istnieje, wiele osób zaczęło prosić portal o jej powszechne wprowadzenie. Co ciekawe, znacznie wcześniej otrzymał ją inny komunikator Facebooka, WhatsApp – możliwość usuwania wiadomości w ciągu godziny od jej wysłania jest dostępna w nim już od niemal roku.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Więcej w Newsy